Update Semi-internaat

Dankbaar en blij zijn we dat sinds 1 juni het semi-internaat weer draait! Langer dan een jaar waren de scholen dicht. Omdat de scholen dicht waren, mochten wij geen semi-internaat draaien. Vorig jaar hebben we wel kinderen geholpen met hun huiswerk, maar dat was per dagdeel maar een klein groepje (vijf kinderen) en de focus lag alleen op huiswerk. In totaal konden we vorig jaar vijftig kinderen per week ondersteunen met huiswerkbegeleiding.

Interne link
Gelukkig kunnen we nu weer het hele programma draaien! De bus mag voor de helft gevuld worden, vandaar dat er per dagdeel nu veertien kinderen kunnen komen. Het semi-internaat functioneert als volgt: de kinderen zijn opgesplitst in twee groepen (groep A en groep B). Ze gaan de ene week naar school en de andere week blijven ze thuis. Als groep A naar school gaat, komt groep B bij ons op het semi-internaat. In de week dat groep B naar school gaat, komt groep A bij ons. In de week dat ze bij ons komen, zijn ze er twee keer. Het is allemaal wel weer even wennen met alle nieuwe regels en maatregelen rondom het coronavirus. Maar wat komen de kinderen graag! Er is tijd om te spelen, er zijn leerkrachten die helpen bij het huiswerk, de kinderen eten bij ons, er zijn weer creatieve workshops en we organiseren weer een kinderdienst.
 
De komende weken werken we met het thema: Ik kies voor dankbaarheid en jij? Bernard heeft de cajon en de gitaar er weer bij gepakt. Sommige liedjes zijn de kinderen vergeten. Andere liedjes zingen ze uit volle borst mee. Jeanet heeft deze week het Bijbelverhaal verteld over de tien melaatsen die werden genezen door Jezus. Alle tien werden genezen, maar slechts één kwam terug om zijn dankbaarheid te uiten aan Jezus (Lukas 17:11-19). Susanne heeft de kinderen met allerlei spelletjes een Bijbelvers aangeleerd: “Dank God in alles. Want dit is de wil van God in Christus, 1 Thessalonicenzen 5.18”. De kinderen mochten een tekening maken over waar zij dankbaar voor zijn.

João Miguel (7 jaar) is dankbaar voor zijn huis.

Ana Laura (8 jaar) is ook dankbaar dat ze een huis heeft.

Maria Eduarda (5 jaar) is dankbaar voor haar vriendinnen