Semi Internaat

Update augustus 2023: zoals geschreven in de nieuwsflitsen en nieuwsbrieven is het semi internaat verhuisd van het terrein naar de stad Timóteo. In de wijk Bela Vista is een huis gevonden waar Kelinha en Sabrina vanaf april/mei het semi internaat zijn gaan leiden. Na haar huwelijk van Netty met Gessy is er het een en ander verandert in de bediening van Netty en zal het zendingswerk zich verplaatsten naar het Noorden van Brazilië; naar Teresina in de provincie Piaui. Als hier meer duidelijkheid over is zullen we dat zo snel mogelijk vermelden in een nieuwsbrief en op de site gaan zetten. Dit heeft dan ook tot gevolg dat het terrein zal worden verkocht. dat zal in de loop van het 2e halfjaar in 2023 gaan plaatsvinden. Binnenkort zal de site ook met actuele gegevens worden aangepast.

Welke kinderen?

De kinderen zijn afkomstig uit de wijk Bela Vista waar veel bewoners te kampen hebben met armoede en werkeloosheid. Daarnaast zijn er veel problemen omtrent drugs, criminaliteit en prostitutie. Veel moeders zijn alleenstaand en hebben kinderen van verschillende mannen. Sommige vaders zijn vermoord of overleden, andere zijn verslaafd of zitten in de gevangenis en weer andere zijn met de noorderzon vertrokken. Een aantal kinderen woont bij hun opa en oma, omdat beide ouders niet voor de kinderen willen of kunnen zorgen. We zoeken altijd de meest risicovolle situaties op. Oftewel kinderen in nood.

Programma

In het huis van het semi internaat in de wijk kunnen de kinderen douchen en krijgen ze een gezonde maaltijd. Onder begeleiding maken ze hun huiswerk, zodat ze beter meekomen op school. Ook is er nu een psychologe aanwezig om de kinderen bij te staan en te helpen. want dat zij het niet makkelijk hebben is wel duidelijk.

Veel kinderen krijgen thuis heel weinig aandacht en lopen in hun emotionele ontwikkeling vaak achter op hun leeftijdsgenoten. Daarom doen de medewerkers er alles aan om de kinderen individuele aandacht te geven. Regelmatig proberen ze dingen te doen in kleine groepjes. Ieder kind moet weten dat hij welkom is, dat hij gezien wordt en geliefd is. Een knuffel, een aai over de bol of een complimentje. Daar groeien ze van. De kinderen hunkeren naar echte liefde en door er zo voor hen te zijn, kunnen ze dit in woord en daad laten zien.