Bijbelleesles

Onderwijs in bijbellezen.

Eens in de twee weken worden  op de donderdagmorgen, na de zangdienst en het bidden, de kinderen in 6 groepen van 8-9 kinderen verdeeld. Samen met elkaar lezen zij  uit de bijbel. Ieder kind heeft zijn eigen bijbel. Elke groep wordt begeleid door een vrijwilliger: Bernard, Susanne, Jeanette, Fernando, Raquel( de secretaresse van Netty) en Sabrine( één, van de twee leraressen).

Zo wordt het de kinderen aangeleerd hoe belangrijk het is om zelf in Gods Woord te lezen. In de eerste weken na de vakantie was het voor de kinderen even wennen. In welke groep zit ik, waar moet ik heen? En nu na een paar weken weten ze dat. Ze hebben op die dag ook altijd hun eigen bijbel bij zich.

De teksten die gelezen worden hebben altijd met het thema te maken. Laatst was het thema: Bidden.

Op een donderdag ochtend was Netty bij verschillende groepen wezen kijken. Ze zegt: ”Het is zo mooi om te zien hoe de kinderen onder begeleiding van een vrijwilliger hiermee bezig zijn. Praktisch onderwijs uit Zijn Woord. Er zijn momenten die echt ontroerend zijn”.