In je zomervakantie overwinteren!

Hoe doe je dat?    

“Gewoon” je reist naar de andere kant van de wereld en naar het zuidelijk halfrond.

In het eerste weekend van de zomervakantie vertrokken Jeroen en Rjimke samen met hun twee kinderen Maybritt en Marwin naar Brazilië. Zij wonen in Lioessens, een klein plaatsje vlakbij Dokkum in Friesland. Sinds twee jaar zitten Jeroen en Rjimke ook in het bestuur van Horeb. Het is de tweede keer dat ze deze reis maakten. Ze zullen 5 weken verblijven op Horeb samen met een ander Nederlands echtpaar.

 In de eerste week dat ze er waren hadden de kinderen in Timóteo wintervakantie. Dus geen semi internaat. Het goede moment om de speeltuin aan te pakken en alles daar weer een mooi kleurtje te geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat ook leuk is? Ingrediënten voor “snert”’ meenemen uit Nederland en daar klaarmaken. Echte winterse kost!

Netty vindt het heerlijk!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de tweede week van hun verblijf begon op de dinsdag het semi internaat. Voor Rjimke, Jeroen. Maybritt en Melwin de eerste keer dat ze dit meemaakten. Al veel verhalen erover gehoord maar het is heel anders als je het zelf beleeft. En dat doen ze. De dienst, de maaltijden, het douchen etc. Elk onderdeel van de ochtenden en middagen. De kinderen worden ook elke keer gedoucht. Rjimke helpt mee. 20 meisjes onder de douche, afdrogen en weer aankleden.

 

 

 

 

 

 

 

 

De diensten, het zingen, het verhaal en natuurlijk ontbreekt het ezeltje Patricio niet. Wekelijks komt hij in ieder geval een keertje langs. De vrijwilligersgroep vindt het prachtig om dit mee te maken.