Nieuws uit Piauí

3 mei 2023

Ondertussen gebeurt er veel in Piaui. Netty is er net weer een maand geweest en heeft er weer veel kunnen bereiken. Samen met Jeanet heeft zij daar het project bezocht en bemoedigd. Hieronder een korte samenvatting.

  • Belangrijk werk is en blijft het uitdelen van maaltijden. Veel mensen in de wijk hebben nauwelijks voldoende eten. Netty vertelde van een vrouw met een baby op de arm, die 4 km liep om misschien wat eten te krijgen. Maar alles was al uitgedeeld, waarop de vrouw van de pastor regelde dat een paar vrouwen die al eten hadden gekregen wat deelden met deze vrouw. Dat is toch niet voor te stellen. Wat een zegen dat dit werk ( gesponsord door mensen uit Nederland) 3 maal per week doorgang kan vinden.
  • Verder is er een gesprek geweest met de “voorzitter van de wijkvereniging”; deze man is tevens de “baas” in deze wijk en dus ook van de onderwereld in deze wijk. Er is een goed gesprek geweest met deze man, want Netty wil in deze wijk een kinder evangelisatie dienst houden en dan is de medewerking van deze “baas” wel belangrijk. Deze wijk heet Vila Boa Esperanca (dorp van/met goede hoop!). Gelukkig was dit een goed gesprek en gaat het werk door.
  • Deze wijk heeft in de afgelopen maand 4 moorden meegemaakt; allen drugs gerelateerd.
  • Gesprekken met de medewerkers van het project en het zoeken en spreken van vrouwen die mee willen gaan werken in het kinderevangelisatiewerk.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20231019-WA0001-1-461x1024.jpg