Trijnie vertelt

Zo onverwachts dat er aan mij gevraagd werd om een stukje te schrijven van Brazilië zo onverwachts is ook mijn reis gekomen.

Al jaren ben ik bevriend met Fam. Zeeders en zo ook hun kinderen.

Vaak als ik hun bezocht en bij hun was hoorde ik vele verhalen of beter gezegd de wonderen die gebeurde daar in het verre over zee-se land.

Maar diep in mijn hart had ik het verlangen om één keer te gaan in had er ook wel eens voor gebeden maar tijdens al die verhalen had ik wel eens aan gegeven om daar eens een keertje te willen gaan kijken.

Vele maanden later belde Br. Zeeders (vader van Netty) mij op en hij zei tegen mij dit is je kans om mee te gaan met Naomi Zeeders (zus van Netty) die voor 3 weken vakantie haar zus ging bezoeken.

Aan één kant was dit een hele uitdaging maar ik moest wel in één week beslissen zodat ik de ticket kon vastleggen voor de zelfde vlucht met haar mee te gaan.

Die week dat ik moest beslissen gaan of niet heb ik er voor gebeden en voor gelegd aan de Heer en ik voelde dat dit de tijd was om ja te zeggen.

Onze reis was 3 weken van halverwege april tot begin mei 2017 dit was ook een uitstekende tijd omdat daar de winter was begonnen heel gunstig wat het klimaat betreft.

Het is wel een lange reis maar door alles heen is het echt de moeite waard om daar eens te gaan kijken en je te laten verrassen.

Ook moet ik zeggen dat de natuur daar prachtig is mooi landschap met bergen in palmbomen en praktisch altijd mooi weer.

Wij kwamen ’s nachts aan maar de volgende dag was ik verrast van een prachtig terrein met al die 6 kleurrijke huisjes een groot eetzaal met een grote keuken, zwembad en speel attributen waaronder een springkussen en een onderkomen met werklokalen en natuurlijk het mooi schattig huisje waar Netty woont.

Er is daar veel werk verzet om het zo neer te zetten zoals het nu is.

Ik heb gezien dat het terrein heel geschikt is voor de kinderen die daar komen uit verschillende wijken.

 

Ze verblijven daar de hele dag waar ze s’morgens een boterham, s’middags een warme maaltijd krijgen en heerlijk kunnen douchen.

De inzet in het werk die besteed wordt aan deze kinderen is maar één woord voor GEWELDIG.

De kinderen hebben hun eigen programma de hele dag met bijbelse verhalen wat Netty meestal doet, poppenkast, zingen,werkjes maken en ook worden ze geholpen met schoolwerk en natuurlijk is er ook tijd om te spelen.

Ik kan zeggen dat ik zo geraakt ben hoe Netty daar haar werk doet in Timóteo.

Daarnaast een prachtig park bezocht en luxe winkelcentrum met airco.

Wij hebben een concert bijgewoond wat ging over het lijden en sterven van Jezus,de tijd dat wij daar waren was ook met Pasen.

Daarbij hebben we verschillende samenkomsten bezocht: vrouwenbijeenkomsten,nachtwake van 19:30 tot 2:00 uur s’nachts en natuurlijk de zondagdiensten, ik heb heel erg van genoten de lofprijs en aanbidding vond ik heel erg goed, het zingen met volle overgave de prediking was opbouwend.

Samen hebben wij op een avond de gebedsberg bezocht dat was echt fantastisch om met elkaar te bidden, Gods aangezicht te zoeken en dan ook even alleen te zijn vanaf de berg naar beneden kijkend op de plaatsjes die daar beneden liggen.

Ik heb begrepen dat ze deze gebedsberg noemen: Gods antwoord en ik mag wel zeggen dat ik dat persoonlijk ook zo heb beleefd dit had ik eigenlijk niet willen missen.

Ik zelf had deze 3 weken niet willen missen, het samenzijn met andere christen en mensen die je heb leren kennen.

Ook al spreek je verschillende talen maar je ontmoet elkaar in de Geest en je voelt ook datje één bent in de Geest.

Ik ben erg onder de indruk over het werk wat Netty daar doet met de kinderen zo geduldig en liefdevol dat is echt bewonderenswaardig en niet te vergeten wat zij ook betekent voor al die ouders van die kinderen die ze mag bijstaan met raad en daad.

 

Door haar werk is ze ook in de omgeving bekent en weten haar te vinden als mensen het moeilijk hebben.

Ook wil ik even stil staan met dat werk wat is opgebouwd met hulp van vele (bestuur)mensen die een warm hart voor haar maar ook voor Jezus hebben.

Dankjewel Netty dat je gehoorzaam was en heeft gedaan wat de Heer van je verlangde en ook dank ik de Heer voor alle inzicht, kracht, en leiding die je van Hem nodig heb.

Dankjewel Netty wat je voor mij heb betekent die 3 weken dat ik daar mocht zijn in Timóteo.

 

Hartelijk groeten,

Trijnie de Kruijff.