Rjimke vertelt

september 2016:

Wij ( Rjimke en Jeroen Boonstra) zijn samen met onze 2 kinderen Maybritt (10) en Marwin (6) en nog 5 vrijwilligers naar het kindertehuis geweest. Van 12 juli t/m 3 aug 2016.

De aankomst op het terrein was erg bijzonder, Netty, Bernard en Susanne en een aantal kinderen stonden er al toen we aankwamen. De tantes hadden een heerlijke bananencake gebakken en die stond klaar bij het gastenverblijf.
Ook hing er een grote tros bananen. Die groeien gewoon op het terrein.
De eerste paar dagen hebben we rustig aan gedaan om te acclimatiseren van de lange reis. Netty heeft ons uitgelegd wat voor werkzaamheden we konden doen in de 3 weken. De materialen waren al gekocht.
We hebben het gele en oranje huisje van buiten geschuurd en gesaust.
Het gele huisje ook helemaal van binnen (alle kamers en slaapkamers weer opgefrist); het oranje huisje had de vorige groep al voor de helft klaar en nu hebben wij de andere helft afgemaakt.
De glijbanen hebben een flinke opknapbeurt gehad.

 

Netty haar gebedskamer is ook opgefrist.
In de favela “Cava Grande” hebben we ook een huisje van binnen geschuurd en gesaust. Die mevrouw was superblij. (haar 3 kinderen komen 3 x per week op het semi internaat)

We zijn met Netty naar de gebedsberg geweest in Ipatinga, op deze berg komen 24 uur per dag christenen om te bidden. Heel bijzonder om mee te maken.
Maybritt en Marwin lagen te slapen op de berg. Het was toen ook al laat.
We zijn een keer met Bernard en Susanne naar de kerk geweest en een keer met Netty. Heel mooi om te zien hoe het daar aan toe gaat. Gelukkig vertaalden Bernard en Netty alles.

Het was wintervakantie in Brazilië en heel veel logees op het terrein.
We hebben een kampvuuravond georganiseerd voor alle kinderen. Ze kregen een mega broodje hamburger met tomaat, maïs, banaan, spek, ham etc. Wat hebben ze gesmuld, sommigen bewaarden zelfs de helft voor de volgende dag. We hebben Portugese en Nederlandse liederen gezongen. Wat een geweldige vond was dit.

                         

Ook hebben we als groep een spelletjesmiddag georganiseerd met koekjes happen, waterzakjes gooien, kruiwagen rijden en ballon trappen. Als traktatie kregen de kinderen cake met ijs en een groot glas cola! De middag was erg geslaagd, zo mooi om te zien dat de kinderen ervan genoten. Na de spelletjes met z’n allen gezwommen.
Onze kinderen hebben goede vriendschappen gekregen met de kinderen daar, ondanks de taalbarrière, het maakt helemaal niks uit. Maybritt en Marwin missen de kinderen enorm en wij ook. Brazilië zit in ons hart. Het verlangen om terug te gaan is er ook enorm in ons gezin. Wie weet!!

We hebben ook een keer 3 kinderen teruggebracht naar hun huis, wat een armoede, we konden de tranen niet bedwingen, wat werden wij daar gastvrij ontvangen met cake en koffie. Ze hebben niks en geven alles weg. Netty had ook een voedselpakket meegenomen. Gelukkig heeft de moeder Jezus aangenomen en wil ze goed voor haar kinderen zorgen. Heel bijzonder om dit meegemaakt te hebben. Dit gezin zit ook in ons hart en in onze gebeden.