Helma & Robin vertellen

The Brazilian Experience

Brasil…..Ja, waar zullen we beginnen? Hoe het was? Ja, eh…. Fantastisch! Indrukwekkend.
Even een ‘stukje schrijven’ over hoe wij het in Brazilië hebben gehad .
Ook als wij er veel woorden voor zouden gebruiken, gaat het ons niet lukken om over te brengen wat we mee hebben mogen maken. Het beste is: ga er vooral zelf heen! Indrukwekkend: qua cultuur en natuur, op menselijk, sociaal – en geestelijk vlak.

Wij hebben het in één woord fantastisch gehad! We zijn heel enthousiast over het werk van God, Brazilië, Missao Horeb, Netty, de kinderen, de vrijwilligers en het land/de omgeving.

We waren met een hele leuke groep van negen personen, waaronder twee pubers van 13 en 14 jaar: super gezellig. We hebben een paar weken met elkaar opgetrokken: samen ontbijten, verven, boodschappen doen, veel gelachen, maar ook tranen weg gepinkt, serieuze gesprekken, samen bidden, gesprekken met Netty, op stap in de omgeving, samen naar de WIFI in Timoteo even ‘online’ met vrienden en familie, naar de kerk, spelen met en helpen bij de kinderen, lekker eten, (sommigen) met zweet in de handen een berg oprijden, rond het kampvuur gezeten, met Billy (het hondje) gespeeld …. en nog veel meer…. Heerlijk!

Het was een groot voorrecht om Netty en ook Susan en Bernard en alle andere mensen met zoveel liefde voor God en mensen/kinderen aan het werk te zien! Wat een mooi werk doen zij met hart en ziel; een zegen voor de kinderen en hun families. En ook voor de Nederlanders die vrijwilligerswerk komen doen!
Super, dat we hier even van mochten proeven en ook mee konden helpen: met de kinderen en met het opknappen van het terrein. Dankbaar dat we daaraan bij konden dragen.
Ook het land en de natuur, waar we eigenlijk maar een ‘klein’ stukje van hebben gezien: prachtig! Wat een grootsheid en schoonheid.

We zijn onder de indruk van wat God daar heeft gedaan, nog doet en we zien uit naar wat Hij nog meer gaat doen in Brazilië èn Nederland.

Nogmaals dank lieve Netty, voor jouw gastvrijheid, mooie getuigenissen en verhalen en jouw tijd!
En ook dank aan Like en Henrie voor de organisatie.

Helma & Robin

–U bent Groot, U doet wonderen, U alleen bent God. Psalm 86:10 –