Donatie poppen

Twee maanden geleden heeft een klein bedrijf dat poppen maakt contact met ons gezocht, omdat zij een donatie wilden doen voor onze meisjes. Dit bedrijf werkt met een prachtig principe: Als er één pop wordt gekocht, geeft het bedrijf zelf één pop weg.

Zodoende waren er dertig poppen verzameld en werden die aan ‘onze’ meisjes gegeven. De pop heet Soli. Deze naam is bewust gekozen, omdat de pop erg van knuffelen houdt en niet van solidão (eenzaamheid) houdt. We konden niet alle meisjes een pop geven, dus de oudere meiden hebben er geen gekregen. Verder hebben we vooral gekeken welke meisjes graag met poppen spelen en welke meisjes niet veel speelgoed thuis hebben.

De eerste poppen zijn uitgedeeld door de eigenaresse van het bedrijf zelf. De andere poppen zijn uitgedeeld door ons en door Jeanet. Sommige poppen zijn gegeven terwijl de kinderen op het terrein waren (vanwege het huiswerk) en bij andere kinderen hebben we de pop thuisgebracht. De meiden waren er heel erg blij mee en wij vonden het ook een erg mooi gebaar van dit bedrijf. Hierbij een aantal foto’s.