Nieuwe bestuursleden

Helma
 Mijn naam is Helma te Velde.
Ik woon samen met mijn zoon Robin (17 jaar) in Groningen.

Samen met Robin ben ik twee keer in Brazilië geweest en heb hart voor dit project gekregen: de praktische ondersteuning die geboden wordt, maar juist ook de evangelisatie op het semi-internaat. Ik vind het geweldig om mij in te kunnen zetten voor het prachtige werk van Netty, Bernard en Susanne en hun team in Brazilië̈.
Binnen het bestuur zal ik de sponsorzaken oppakken. 
Terug
AgnesDag allemaal,
Mijn naam is Agnes Jeannette de Lange-Wassenaar, 54 jaar en sinds maart 2020 samen met mijn man Rob lid van het bestuur van stichting Horeb Brazilië. Samen hebben we vier kinderen die inmiddels allemaal zijn uitgevlogen.

Vrijwilligerswerk heeft mijn hart en vult een aantal dagen van de week, de laatste negen jaar als externe mentor op het ROC,  sinds enkele jaren stadspastoraat en pionierswerk in Almelo, medewerker in het ‘Huis van Lydia’, bestuurslid voor een stichting voor Bulgarije waaronder o.a. kindersponsoring en als ontspanning zing ik in een praisebandje, houd ik van lezen, muziek en tennissen. Maar mijn grootste passie is leven dicht bij Jezus.
Sinds 2009 zijn we als vrijwilligers werkzaam in het ontwikkelingswerk via World Servants tot 2015, daarna mochten we in 2016 mee met stichting Horeb naar Brazilie.
Die reis bracht een verdieping in mijn (ons) geloofsleven en van daaruit bracht God ons naar Bulgarije om daar te dienen. 2018 bracht ons opnieuw in Brazilie, opnieuw een hele fijne ervaring maar wat een onderneming om er te komen! Die lange reizen (al sinds 2009) leken me zo langzamerhand wel genoeg… maar het is onze Heer die het verlangen naar Brazilië wederom in mijn hart heeft gelegd en ik kijk er naar uit wat de Heer nog meer gaat doen in ons leven.
Hartelijke groet,
Agnes
 Terug
RobDag lieve mensen,
 
Mijn naam is Rob de Lange, geboren 1963 en de gelukkige man van Agnes.
Naast mijn dagelijkse werkzaamheden als mechanisch ontwerper, gaat er redelijk veel tijd zitten in vrijwilligerswerk dat gebaseerd is op het christelijk geloof: voorzitter van Stichting TRUD Bulgarije (evangelisatie in oost-Bulgarije), coördinator voor de LINKT Pioniersplek in Almelo, zit met Agnes in diezelfde praiseband tesTify, en af en toe mag ik een avonddienst leiden of een alfa-avond. En oh ja, sinds maart 2020 bestuurslid van Stichting Horeb. Daarnaast gaat een groot deel van de tijd zitten in Bijbelstudie, waarin ik echt m’n hart kan ophalen !

Dankzij goede vrienden, die we gemaakt hebben tijdens onze verscheidene World Servants projecten, zijn we in contact gekomen met Stichting Horeb. Feitelijk zijn al die genoemde vrijwilligers werkzaamheden een direct gevolg van onze eerste reis naar Timotéo . Tót die tijd was ik vooral de timmerende en zagende hobbyist in m’n vrije tijd; dat is nu echt wel anders ! Daar ben ik de Here God heel dankbaar voor.
 
Welnu, als de Heer in 2016 zo’n intens verlangen in m’n hart heeft gelegd, om Hem te leren kennen en van Hem te getuigen en daartoe vele deuren heeft geopend, dan ben ik heel benieuwd hoe de Here God onze volgende stap in ons leven gaat besturen.
 
Vriendelijke groet,
Rob