Semi-internaat

Vanwege het corona-virus kunnen we helaas nog steeds niet met het semi-internaat beginnen. Al maanden hopen we in afgeslankte vorm – met slechts veertien kinderen per dagdeel en veel maatregelen om iedere mogelijkheid tot besmetting te voorkomen – te kunnen draaien.

De afgelopen weken hebben we onderzocht hoe we ons juridisch volledig in kunnen dekken. Ondanks dat de gemeente Timóteo graag wil dat we functioneren en het feit dat we vooral kinderen uit deze gemeente opvangen, mag de gemeente Timóteo ons geen officiële toestemming geven. Het terrein van Horeb ligt namelijk op de gemeentegrond van Jaguaraçu en zodoende vallen we onder de jurisdictie van de gemeente Jaguaraçu. In tegenstelling tot de gemeente Timóteo, staat Jaguaraçu erom bekend geen enkel risico te nemen. Daar komt nog bij dat deze gemeente geen voordeel heeft van ons werk, omdat het niet om “haar” kinderen gaat.

Met deze gegevens in ons achterhoofd hebben we het moeilijke besluit moeten nemen om voorlopig geen verzoek in te dienen bij de gemeente Jaguaraçu om het semi-internaat de laten draaien. Dit betekent trouwens niet dat we niks doen. Ieder dagdeel halen we vijf kinderen op om onder begeleiding van twee leerkrachten hun huiswerk te maken.

Daarbij nemen we uiteraard alle maatregelen rondom het corona-virus in acht. Op deze manier helpen we ongeveer 50 kinderen per week, bijna de helft van het totaal aantal kinderen van Horeb. Hoewel we graag meer zouden willen doen, zijn we blij en dankbaar dat we dit kunnen doen voor “onze” kinderen.

(Geschreven door Bernard en Susanne Cloosterman.)