Kerstfeest Horeb 2019

Donderdag (12 december) draaiden we onze laatste semi-internaatdag van 2019. Traditiegetrouw, zo vlak voor kerst, proberen we het jaar altijd op een bijzondere manier af te sluiten. Met een kerstdienst (waarbij de geboorte van Jezus Christus centraal staat), veel tijd om te spelen, een cadeau voor de kinderen en lekker eten, zoals taart, ijs en suikerspin. Zo aan het einde van het jaar is er meestal wel een bedrijf dat een goed doel wil sponsoren, zodat wij het kerstfeest kunnen organiseren. Dit jaar bleef het lang stil en kwam er geen bedrijf. Toch kregen we een aantal giften waardoor het kerstfeest gewoon door kon gaan.

De kinderen hadden er duidelijk zin in. De grote eetzaal was versierd en de opstelling voor de kerstdienst was anders dan normaal. De zes kinderen die de afgelopen weken het best hadden meegezongen tijdens de normale diensten, mochten samen met Fernando en Bernard de liedjes begeleiden (zie onderstaand filmpje). Ruim voordat de kerstdienst begon, zaten de kinderen al klaar, vol spanning voor wat er zou komen. Enthousiast werd er meegezongen en aandachtig werd er naar het verhaal geluisterd. Daarna kregen de kinderen hun kerstcadeau. Dankzij een grote gift uit Nederland konden we ieder kind een bijbel geven. De kleintjes een kinderbijbel en de grotere kinderen een bijbel voor tieners in hedendaags taalgebruik. Het is ons gebed dat de kinderen de bijbel ook daadwerkelijk thuis gaan lezen.

Na de dienst was het tijd om te spelen, te spelen en nog meer te spelen. Ook dit jaar konden we weer een aantal speeltoestellen huren. Was je even te moe om te spelen, dan kon je geschminkt worden of suikerspin eten. De kinderen hebben zichtbaar genoten. Aan het einde van de dag keerden ze, met de werkjes die ze het afgelopen jaar bij het knutselen gemaakt hadden, voldaan terug naar huis. Voor twintig kinderen was het de laatste keer dat ze op het semi-internaat kwamen, want ze gaan verhuizen of maken de overstap naar de tienergroep. Dankzij een oproep van onze sportlerares op Instagram kregen we een grote donatie aan schoolmaterialen, zoals schriften, potloden, gummen, linialen, lijm en verf. In onderstaande filmpjes een impressie van deze dag.

deel 1
deel 2