Eindejaarsbijdrage 2018

Eindejaarsbijdrage 2018

Ik wil jullie vast wat vertellen over de eindejaarsbijdrage. Deze keer wil Netty heel graag een fonds instellen om hulp te kunnen bieden aan de gezinnen in de wijken Esplanada en Limoeiro. Om bv een cursus te kunnen betalen, of een water aansluiting te kunnen realiseren; of bij noodzakelijke reparaties te kunnen helpen, maar ook om een voedselbasis-pakket te kunnen geven. Deze gezinnen (vaak alleenstaande moeders), hebben geen inkomen; er is praktisch geen werk te vinden.

Een week of drie geleden kwam een moeder met twee kinderen 10 km door de regen gelopen om bij Netty te vragen of ze niet iets te eten kon krijgen. Het was op een zaterdagmorgen en Netty zou nét zelf gaan ontbijten. Ze heeft ze uitgenodigd aan haar tafel en samen hebben ze gegeten. Netty zei: ”Hun ogen werden heel groot toen ze mijn tafel zagen, waar enkel nog maar wat brood en honing op stond, maar dat was voor hen al heel bijzonder!”

Hoe geweldig zou het zijn als we met elkaar door deze eindejaarsactie deze moeders weer hoop kunnen geven!

Netty, Bernard en Susanne bezoeken vooral in de weekenden veel gezinnen. Heel belangrijk om ook bij de ouders van de kinderen thuis te komen; hen te bemoedigen en met ze te bidden.