Lego is uitgedeeld

LEGO actie

“In de afgelopen maanden hebben verschillende Nederlanders legodoosjes in hun koffers meegenomen. Omdat we alle kinderen in dezelfde periode een pakketje wilden geven, hebben we gewacht totdat alle 100 cadeautjes er waren.

  • Bij de reis van de Nederlandse groep in maart was het dan zover. Alle kinderen hebben een legopakketje gekregen en wij willen iedereen ontzettend bedanken die mee heeft geholpen met deze mooie actie. Veel kinderen hebben thuis geen speelgoed en lego is hier in Brazilië erg duur, dus de kans dat de kinderen lego krijgen voor hun verjaardag is heel erg klein.
  • De kinderen waren er heel blij mee en reageerden heel enthousiast. Namens alle kinderen muito obrigado!

    Onder leiding van Bernard en met hulp van de Nederlandse groep, die hier in maart was, hebben alle kinderen hun legopakketje in elkaar kunnen zetten. Veel kinderen kennen lego niet en daarom wilden we dat de kinderen – bij het krijgen van het cadeautje – het pakketje direct in elkaar zouden zetten, zodat ze konden leren hoe er met lego gespeeld wordt. Samen met elk kind hebben we de boekjes geopend en stap voor stap het legopakketje in elkaar gezet. Bij veel kinderen was één-op-één hulp nodig. De hulp van de Nederlandse groep kwam daardoor goed van pas. Ondanks de taalbarrière hebben ze het voor elkaar gekregen!”