Babyshower

Dit stukje is geschreven door Bernard en Susanne:

CHÁ DE FRALDAS

Naast de kinderen van het semi-internaat, vinden wij het ook belangrijk om de families te bereiken. Ieder weekend leggen we bezoeken af en proberen we de families beter te leren kennen. Een aantal families ondersteunen wij maandelijks met voedselpakketten, aangezien deze erg arm zijn. Maar naast het eten is er soms meer hulp nodig. Afgelopen vrijdag mochten wij een gezin helpen door een “chá de fraldas” te organiseren. Dit kun je vergelijken met een “baby-shower” en hoort helemaal bij de Braziliaanse cultuur. Het doel van de “chá de fraldas” is het gezin ondersteunen met de aankoop van luiers of andere babyspulletjes. Aangezien deze familie niets heeft, was het een mooie mogelijkheid om dit voor hen te organiseren.

De familie kennen wij via een jongen van het semi-internaat (12 jaar). Zijn zus Jessica (20 jaar) verwacht haar derde kindje. Voor haar en haar vriend Bruno werd het feestje gegeven. Deze familie woont in Esplanada en woont daar nog niet zo lang. Ze kennen weinig mensen en klopten bij ons aan voor hulp. De “chá de fraldas” vond plaats in onze kerk. Aangezien zij geen christen zijn, was het een mooie gelegenheid om hen kennis laten maken met onze gemeente. Er waren veel gemeenteleden aanwezig. Daarnaast was er ook een aantal Nederlanders. (Op dit moment zijn er negen Nederlanders op het terrein van Horeb om zich in te zetten voor het kinderwerk.) Jessica en Bruno zijn enorm gezegend met luiers en andere babyspulletjes. Ze waren erg dankbaar dat zoveel mensen, die hen niet kennen, zo gul gaven.

Maar we ervoeren dat ze ook enorm geraakt waren dat dit feest speciaal voor hen werd georganiseerd. De kerkzaal was erg gezellig aangekleed. Overal hingen ballonnen, er was allerlei lekkers te eten en op de tafel stond een hele mooie (en lekkere) taart. We zagen ze genieten. Naast lekker eten en gezellig kletsen, opende Susanne de avond met een persoonlijk woordje, zong iemand uit de gemeente een mooi lied, opende Bernard de Bijbel en vertelde over het feit dat God ons door-en-door kent vanuit Psalm 139 en was er een moment dat Netty de familie naar voren riep om voor hen te bidden.

 

 

 

Ook werden er twee spelletjes gespeeld. Bij het eerste spel moest een aantal mensen babyhapjes proeven. Vervolgens moesten ze raden welke groenten erin verwerkt waren. Bij het volgende spel moesten twee teams zoveel mogelijk woorden opschrijven op een vel papier wat te maken heeft met een baby. De woorden moesten echter wel beginnen met letters die ook in de naam van de baby voorkwamen.

 

De naam van de baby (Rikelme) en het geslacht is hier in Brazilië overigens geen geheim. Ze vinden het maar raar, dat wij Nederlanders dat geheim houden 😉. We hebben ook beschuit met blauwe muisjes geserveerd. Die had één van de Nederlanders speciaal voor dit feest meegenomen. De Brazilianen vonden het erg lekker. Al met al was het een heel geslaagd feest en zijn we blij en dankbaar dat we dit voor deze familie mochten doen! We hopen dat ze de liefde van Jezus mochten proeven door alles heen!