Logeerpartijen in de zomervakantie

Op dit moment is het in Brazilië zomervakantie. Tijdens de vakantie draait het programma van het semi-internaat niet. Wel hebben bijna alle kinderen van het semi-internaat een nachtje in het huis van Bernard en Susanne gelogeerd. We hebben de groep verdeeld in vier logeerpartijen. De kinderen hebben veel gespeeld, uren in het zwembad doorgebracht, genoten van het kampvuur en actief meegedaan aan het kussengevecht. Voor ons was het de ideale gelegenheid om de kinderen beter te leren kennen en te werken aan individuele aandacht. Voor veel kinderen het uitje van het jaar.

Naast de kinderen van het semi-internaat heeft de familie van Juliana ook een aantal dagen doorgebracht op het terrein van Missão Horeb. Netty heeft tijdens de vakanties vaker broertjes of het zusje van Juliana uitgenodigd, maar tijdens deze vakantie was bijna de hele familie compleet. (Juliana was er zelf overigens niet bij.Voor de lezers die haar niet kennen: Juliana heeft  tot april 2016 in het kindertehuis gewoond.) Deze keer waren moeder en zelfs oma mee. Ze verbleven met z’n allen in het oranje huisje. De kinderen waren door het dolle heen toen ze aankwamen en doken binnen 10 minuten het zwembad in. De blijdschap en dankbaarheid was op hun gezichtjes af te lezen.  Voor moeder en oma was het ook fijn om even weg te zijn van huis. Omdat oma in een rolstoel zit, komt ze bijna nooit het huis uit. De wijk waar zij wonen heeft geen goede wegen en daardoor is ze aan huis gekluisterd    

.

De familie van Juliana. Het meisje op de arm van Netty hoort niet bij deze familie, maar is het dochtertje van Lorrayne.

Tijdens deze dagen kwam Diana ook nog langs. Zij is in deze vakantie grotendeels bij haar zus. Nu wilde ze graag een paar dagen op het terrein doorbrengen. Daarnaast wilde Diana haar nichtje, die een haf jaar geleden geboren is, trots aan iedereen laten zien. De broer van Diana en zijn vriendin waren ook mee. Bij elkaar hadden we de afgelopen dagen behoorlijk wat mensen over de vloer. Een gezellige en drukke bedoeling. In de rest van de vakantie hebben hier overigens ook kinderen gelogeerd, die hier vroeger hebben gewoond.