Suzanne (Kinderevangeliste)

Dit is Suzanne, zij is een vriendin van Netty. Zij woont in een dorpje, een half uur rijden van Netty af. Netty heeft haar een tijd geleden mogen opleiden als kinderevangeliste en Suzanne is op zoek gegaan in haar dorp naar een geschikte locatie. Die heeft zij gevonden in een leegstaand café!
Om de plek in te wijden voor het kinderwerk is Netty er naar toe geweest, samen met een Nederlands echtpaar wat bij haar was op dat moment. Zij hebben de ruimte “in bezit genomen” en gezegend. De huur van 20 euro p/mnd was best een probleem voor Suzanne, maar God voorziet hier elke maand weer in.
Suzanne haar man heeft geen vaste baan en Suzanne zelf werkte tot voor kort in een apotheek, maar heeft haar baan op gegeven om het kinderwerk te kunnen doen! Een aantal keren per week komen zo’n 40 kinderen naar haar kleine zaaltje en leren over Jezus. Ze krijgen wat lekkers en kunnen even genieten van de liefde en aandacht van Suzanne. Zij zegt vaak:” voordat Gos me riep om dit te doen, had ik niks met kinderen” Ze is er zelf verbaasd van…….zo mooi.
Je kunt je voorstellen dat het financieel niet gemakkelijk is voor haar, maar zij straalt zó veel liefde uit. Ik ben bij haar geweest in juli 2016, samen met de groep vrijwilligers en we hebben een kinderdienst bijgewoond. Het zaaltje is kleurig oranje geverfd en de vader van Suzanne (over de 80…) heeft stoeltjes en tafeltjes getimmerd.

    
We hebben samen gezongen, ook in het Nederlands “lees je Bijbel, bid elke dag” en de Nederlandse Bernard en Susanne begeleiden ons op de gitaar en deden een geweldig poppenkast spel. De kinderen vonden het prachtig. Wat me echt op viel was, dat deze kinderen zo lang konden stil zitten en luisteren! Suzanne heeft een bijzonder pak aan, het is een grote Bijbel, waar ze zelf in zit en waar bladzijden in zitten van plastic. Hier kan ze grote platen in schuiven met Bijbelse tekeningen. Ze vertelt en slaat de bladzijden van het grote boek om. Heel mooi!
Het meeste materiaal maakt ze zelf. Dit heeft ze van Netty geleerd. Netty heeft hier een aantal cursussen voor gedaan en geeft nu haar kennis door aan andere vrouwen. Zij gaat nu regelmatig cursussen geven op haar eigen terrein, zodat steeds meer vrouwen de arme wijken in kunnen gaan en de kinderen over Jezus kunnen vertellen. Daar gaan we zeker meer over vertellen in de toekomst.
Ik heb gezien hoe blij de kinderen zijn met de verhalen en spelletjes, met de kleurplaten en de appels die ze kregen; tja, en nu waren er ook nog eens veel Nederlanders die hen aandacht gaven, super was dat, Er waren die dag zelfs drie kinderen die hun hart aan Jezus wilden geven.
Omdat Suzanne geen inkomen meer heeft, willen we haar heel graag helpen. Nu ik deze maand weer naar Brazilië ga (september 2016) heb ik aardig was knutselmateriaal mee in de koffer. Je ziet op de foto haar stellingkast staan, waar al haar materiaal in zit…….ik heb daar alleen een doosje kleurpotloden en stiften gezien.
Suzanne heeft heel erg behoefte aan een andere computer en een printer. De knutselspullen krijgt ze deze maand en ook een nieuwe toiletpot en een waterfilter. Ook ga ik plastic bekers voor haar regelen. We willen haar heel graag helpen en bemoedigen, deze dappere vrouw, met haar grote hart voor Gods koninkrijk.