Spelmiddag

Van Like:

Een heel gezellige spelmiddag.

Op een woensdagmiddag hebben de Nederlandse vrijwilligers een spelmiddag voorbereid voor een groep kinderen, die die dag op het terrein van Netty kwamen spelen. De kinderen hadden vakantie en zodoende kon Bernard ze ophalen met de kombi. De Nederlanders hadden naamkaartjes gemaakt en dat was al heel interessant, zo’n kaartje op je shirt gespeld krijgen…..
Er was een kruiwagen-race, waar bij de één de voeten van de ander vast moest houden en rennen maar. De Nederlanders deden alle spelletjes wel even voor! Dikke lol dus. En het was daarbij ook nog eens verschrikkelijk heet weer! Maar leuk was het wel. Er aren tussendoor nog lekkere koekjes en er was zelfs koekhappen, maar niet met ontbijtkoek, maar met kleine ronde koekjes met een gat erin. De vrijwilligers hadden van te voren lange lijnen klaargemaakt bij het gastenhuis met de koekjes eraan. Het was een heel avontuur om die meters lange lijnen heelhuids naar het voetbalveld te transporteren!! Maar die koekjes gingen er wel in, handen op de rug en dan maar happen.

Gelukkig waren Netty en Bernard en Susanne erbij om in het Portugees de boel een beetje uit te leggen. We hadden ook nog een spel waarbij twee kinderen een ballon tussen hun buiken of hoofd moesten vervoeren…lachen dus! En dan aan het eind een ballon om je been geknoopt en trappen maar…..wie het laatst z’n ballon nog heel over houdt. Dat ging er fanatiek aan toe.
Toen was het feest: cake met ijs en cola!! Van een gift van een lieve sponsor uit Nederland. Er waren kinderen bij die nog nooit in hun leven ijs hadden gegeten. Wat genoten ze ervan, en wij als Nederlanders ook! Wat is het een voorrecht om dit te mogen meemaken en wat een les voor ons westerse mensen die het aan niets ontbreekt.