Oma Netty

Doordat een paar kinderen, die bij Netty hebben gewoond ook al weer een kindje hebben, is Netty ook al “oma”. Afgelopen maand heeft ze de eerste verjaardag van Agatha gevierd bij de echte oma thuis. De moeder van Agatha woont tijdelijk weer bij Netty in één van de huisjes, omdat zij geen werk kan vinden en nog naar school gaat.

                                                   

Hier volgt het verslagje van oma Netty:

Timóteo. 15 augustus 2016
– vandaag is het nationale vrije dag. Er zijn een aantal meiden uit logeren. Railaine met Matheus en Lorrayne met Agatha, zijn vorige week donderdag al naar hun moeder gegaan om voorbereidingen te treffen voor de verjaardagsviering van Agatha.
Die was 26 juli jarig, maar de fam en Lorrayne hadden er voor gekozen om die op 13 aug te vieren, omdat vorige week hun moeder ook jarig was en ze zo dus 2 verjaardagen op één feest konden vieren. Ik ben in de Kombi met Darla, Andréia, Marcos, Deise, Carol en de vriend van Carol daar naar toe geweest.
Bernard en Susanne volgden ons in hun auto want zij waren ook uitgenodigd door Lorrayne. Lorrayne had heel veel zelf voorbereid aan “versieringen” die op dergelijke verjaardagen gebruikt worden. Ze heeft bij mij wat geld verdiend toen onze schoonmaakster op vakantie was.
De moeder en stiefvader van Lorrayne hebben ons heel hartelijk ontvangen. De muziek stond hard aan (zoals altijd), daar kregen we kinderliedjes, christ. muziek en wereldse muziek te horen. Er was heel veel lekkers te eten. Dat “hoort zo” op dergelijke verjaardagen. Popcorn, hot dog, brood met patê, hartige hapjes, hartige broodtaart, frisdrank en tot slot de taart voor de jarige. Voordat die aangesneden wordt, wordt er eerst hard en luid voor de jarige gezongen die daarna het kaarsje uit mag blazen.

Voor nu eerst hele hartelijke groeten, Gods rijke zegen, amo vocês!!!
Netty