Nieuwe start

Startdienst en start semi-internaat

Startdienst

Maandag 1 augustus is de startdienst van ‘Missão Horeb’ gehouden. Tijdens de dienst waar Pastor Ednilson en Netty hebben gesproken over het nieuwe begin van het werk, van voorheen ‘Projeto Socorrer’, werd ook de verbinding tussen Brazilië en Nederland benadrukt. De aanwezigen waren veelal leden uit de kerk ‘Nova Allantia’ uit Timóteo, medewerkers, kinderen, tieners en ook de groep Nederlanders. Het nieuwe werk werd ingezegend en ‘gedoopt’ een betere start voor een geestelijk werk kun je niet krijgen. klik hiernaast voor het uitgebreide verslag van Like over: de doop van Missâo Horeb

Voorbereidingen semi-internaat
In de afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen van het nieuwe kinderwerk. Dinsdag 2 augustus is de eerste dag van het semi-internaat. We beginnen met de kinderen van Cava Grande. Vanwege het semi-internaat, dat een aantal jaar geleden draaide, zijn daar al goede contacten gelegd. Vanaf september verwachten we ook een groep uit de wijk “Esplanada” te ontvangen.

Vandaag, maandag 1 augustus hebben we de laatste dingen geregeld en klaargezet. De eetzaal heeft een grote schoonmaakbeurt, gekregen, allerlei ballonnen zijn opgehangen, op alle tandenborstels hebben we de namen van de kinderen geplakt. En uiteraard nog veel meer. We zijn erg dankbaar voor de grote hulp die de Nederlanders hebben gegeven in de afgelopen weken!! Dinsdag 2 augustus zijn ze vertrokken.

Start semi-internaat

Afgelopen dinsdag 2 augustus zijn we officieel met het semi-internaat gestart! Dit zal vanaf nu iedere dinsdag, woensdag en donderdag zijn. ’s Morgens om 8 uur komen de kinderen aan en ontbijten we samen in de eetzaal. Daarna hebben we een dagopening waarin we zingen en zullen we de dag openen met gebed. Vervolgens is er tijd om te spelen. Hier hebben de kinderen ook enorme behoefte aan. Het is heerlijk om te zien hoe de kinderen genieten van de speeltuin, de speeltoestellen, het maken van puzzels etc.
Na de speeltijd is er ruimte voor een Bijbelverhaal en helpen we mee met het huiswerk van de kinderen. Aan het einde van de ochtend wordt de middaggroep opgehaald en rond 12 uur eten we met z’n allen de “almoço”. Vervolgens moet iedereen nog even zijn tandenpoetsen en dan brengt Bernard de ochtendgroep weg, want zij gaan dan naar school. De middaggroep heeft ongeveer hetzelfde programma als de ochtendgroep. Vaak is er ’s middags de gelegenheid om nog even lekker te zwemmen.

Op dit moment is het groepje nog niet zo groot, aangezien we nog geen bus hebben en het vervoer met het kombi-busje gedaan moet worden. Gelukkig heeft Bernard zijn busrijbewijs al gehaald.
De verwachting is dat in september de bus is gekocht en er dus meer kinderen kunnen komen. Alle kinderen komen tot nu toe uit “Cava Grande”. In dit dorpje heeft Netty al heel veel contacten en kwamen er snel allerlei aanmeldingen.
In de wijk “Esplanada” moeten de contacten nog gelegd worden. De kerk van Bernard en Susanne gaat in de maand augustus ook in deze wijk aan de slag. De gezinnen die het meest hulp nodig hebben en opvang nodig hebben voor hun kinderen, zullen in contact worden gebracht met het semi-internaat.
Naast deze opvang zullen we als zendingspost op de andere dagen tijd nemen om families te bezoeken en worden er kinderevangelisten getraind. We zijn blij en dankbaar dat het semi-internaat gestart is en zien uit naar alle mooie dingen die de Heer zal gaan doen!